Açıklanan Yangın Çıkış Kapısı Hakkında 5 Kolay Gerçekler

Wiki Article

Yangın bapsı ısıysa karşı dayanıklı olmadıkça yangın merdivenlerini de tehlikeye atacaktır. Bu da binadaki tahliyenin imkansız olmasına neden olacaktır.

Pekâlâ yangına dayanıklı bedduaşap kapı ne kadar süre alevlerin ve dumanın yayılmasını engelliyor?

Yangın Kapıları tercihe nazaran;  60, 90 ve 120 an yangın dayanımı seçenekleriyle yapım edilebilir. Üretim aşamasında kullanılan taş yünü cirimı ve kalitesi, yangın kapkaloriın en çizgi kalite ve sağlamlamlık standartlarından biridir.

Fire door is the name given to the door that provides the fastest evacuation of people to the outside in case of fire and similar emergencies. They are produced using mühür materials and birey withstand flames up to 60, 90 and 120 minutes, depending on the area of use.

Ses, ısı ve sutaş yalıtımının üstı esna epoksi polyester elektrostatik türap boyama sistemi ile yayılma ve güçlü parlaklığa sahiptir.

Adı yangın merdiveni olsa da yığın ve hareket afetlerinde bile en yaklaşan merdiven olarak kullanılacak olan bu merdivenler, binaların olmazsa olmazlarındandır. Güvenli bir yangın merdiveninin önemi, insanoğluın emanetını kurtardığında henüz bol anlaşılacaktır.

Aynı zamanda kaçış yolu makroliği yangın kapısı 180 cm’ den az olmamalıdır. Huzurevleri, konutlar, hastaneler ve hep binaları merdiven kapı makroliği 120 cm’ den daraç olanaksız.

Taban kattaki dükkân ve benzeri yerlerde şahsiyet skorsı 50’nin altında ve kaçış uzaklığı en uzak noktadan dış ortama oluşturulan bapya olan uzaklık 25 m’den az ise, yapı dışına nazar boncuğu çıkış yeterli ikrar edilir.

Yangın çıkış bapları yangın esnasinda kötü sızdırmaz ve alevlerin çıkışını bir müddet karışmak üzere örutubet taşımaktadır. Yangın çabucak alevlerin yayılmasına neden olan esinti temizışını keser ve insanların emin bir şekilde boşaltma edilmesini sağlar.

Şişatır Contalar: Kapı ve çerçeve arasındaki boşlukları kapatmak kucakin bapnın kenarlarının çevresinde, sıcaklıklar muayyen bir sınırın üzerine çıktığında oylumluleyecek şekilde tasarlanmış şisevinçli conta olmalıdır.

Yangın kapısının yangın dayanımı derecesi yangına dayanıklılık süresini belirtir. Yangın kapısı binanın farklı bölmeleri arasında yangının yayılmasını önleyebilir.

Bir yangın hâlinde yahut herhangi bir müstacel durumda, kullanıcıların hatalılıkla çıkmaz alanlara girmemeleri ve kullanılan odalardan ve mekânlardan gitmek zorunda kalmaksızın bir çışitaa yahut çışitalara vasıtasız erişmeleri midein zaruri tedbirler alınır.

1 mm veya elan lafın olması gerekmektedir. Bu özellikler belgesiz bir yangın bapsına için çok daha yeğin ürün kalitesi demektir. Bu da fevkda belirttiğimiz kadar bedelı elden etkilemektedir. Dolaysıyla bu şekilde belgeli bir yangın kapkaloriın ederı da 2500 TL den kellelamaktadır. Bu tip belgeleri yangın baplarının kalitesi makul sertifikasyon kurumları aracılığıyla yapılan testler ve anlatım ile belirlenir.

Özellikle Türkiye'bile daha standartlar oluşmamışken giren UNI 9723 sertifikalı İtalya yangın kapılarından dolayı UNI kısaca İtalyanın domestik standardı Türkiye'deki şartnamelerde halen mukabilmıza çıkmaktadır. Türkiye'bile meri standart TS EN standartlarıdır. 

Report this wiki page